latinica  ћирилица
02/04/2021 |  18:09 | Autor: SRNA

Banjaluka: Ostaju na snazi ranije mjere i preporuke

Štab za vanredne situacije Banjaluke danas je ocijenio da je trenutna epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u gradu i dalje nepovoljna i donio zaključak da sve mjere i preporuke donesene ranije ostaju na snazi i da će biti prilagođene mjerama Republičkog štaba.
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

Štab je konstatovao da je zbog neusvajanja gradskog budžeta nemoguć rad na izdavanju rješenja o izolaciji, jer nema mogućnosti za nabavku osnovnih sredstava za rad administrativnih službi, koje obavljaju ove poslove.

- Upitan je i dalji proces vakcinacije, jer je zakup prostora na Banjalučkom velesajmu plaćen do 24. aprila, a nema mogućnosti za plaćanje održavanja javne higijene i za proljećnu deratizaciju - naveli su iz Štaba.

Јedan od zaključaka banjalučkog Štaba je da se hitno uputi dopis Vladi, Republičkom štabu za vanredne situacije, nadležnim ministarstvima i drugim relevantnim institucijama, da se upoznaju sa zabrinutošću zbog novonastale situacije i nemogućnosti daljnjeg finansiranja održavanja javne higijene u gradu, koja dovodi do povećanja mogućnosti širenja zaraze.

U saopštenju se navodi da je danas prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske zabilježeno 479 pozitivnih na virus korona, od kojih je 133 sa područja Banjaluke u kojoj je sada vakcinisano 1.232 građanina.