latinica  ћирилица
03/04/2021 |  12:48 ⇒ 19:37 | Autor: SRNA

Cvijanović: Policija - stub bezbjednosti i čuvar poretka

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je 4. april - Dan policije Srpske, ističući da je to jedan od najvažnijih datuma koje obilježava Republika i da u očuvanju teško stečene slobode policija predstavlja stub bezbjednosti i čuvara poretka.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Predsjednica je čestitala 4. april - Dan policije Srpske ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Ona je navela da se danas, uz veliku zahvalnost i poštovanje, srpski narod sjeća svih pripadnika policije koji su uz borce Vojske Republike Srpske, odbranili Republiku, a posebno onih koji su dali život ili dijelove tijela, štiteći svoj narod i slobodu.

- U očuvanju teško stečene slobode i Republike Srpske, kao stub bezbjednosti i čuvar poretka, pripadnici policije svakodnevno svoje vještine i sposobnosti stavljaju u službu građana i Republike i na tome im iskreno zahvaljujemo - navela je Cvijanović u čestitki.

Ona je napomenula da samo profesionalne i dobro opremljene policijske snage mogu da odgovore na najkompleksnije bezbjednosne izazove današnjice, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

- Shodno tome, obaveza institucija je da stvaraju pretpostavke za njihovo jačanje, kako bi ovaj častan, odgovoran i human poziv obavljali što kvalitetnije - navela je Cvijanović.

Ona je u svoje i u ime građana Republike Srpske uputila Lukaču, Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Srpske iskrene čestitke i poželjela mnogo uspjeha u radu i da nastave savjesno, profesionalno i efikasno da obavljaju povjerene zadatke.