latinica  ћирилица
03/04/2021 |  17:48 ⇒ 19:29 | Autor: SRNA

Ilić: Konsenzus o budžetu ili odluka o privremenom finansiranju

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je njegov prijedlog da se ide na donošenje odluke o privremenom finansiranju ukoliko se ne pronađe konsenzus oko prijedloga gradskog budžeta za ovu godinu.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

- Odluka koju bi usvojili o privremenom finansiranju samo bi, na neki način, prolongirala razgovore do jednog momenta kada budžet mora biti usvojen, a to je prva polovina ove godine i ovo je jedna od mogućnosti - rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu, Ilić je rekao da je druga mogućnost da se u ponedjeljak, 5. aprila, nastavi zasjedanje Skupštine grada Banjaluka.

On je izrazio nadu da će u ponedjeljak, 5. aprila, biti predložen dobar prijedlog budžeta i da će se o njemu diskutovati na sastanku u pauzama i nakon sjednice Skupštine grada Banjaluka.

- U pauzama i nakon održavanja ove sjednice ponovo ćemo održati sastanak u ovakvom sastavu da razgovaramo o novom prijedlogu budžeta grada Banjaluka, za kojeg se nadam da će ga pripremiti resorna odjeljenja Gradske uprave i nastojati da sadrži sve amandmane koje smo uložili - pojasnio je Ilić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da je jedino rješenje u ovakvoj situaciji da Gradska uprava Banjaluke dostavi prijedlog budžeta u ponedjeljak, 5. aprila, onakav kakav smatra da treba biti najbolji.

- Odbornici iz skupštinske većine imaju pravo na svoje amandmane i neka ih postave kako god misle da treba. Legitimno je pravo Skupštine grada Banjaluka da uzme sve te amandmane i da imamo budžet i da bar nešto krene teći - istakao je Stanivuković i dodao da će svako jednog dana odgovarati pred narodom.