latinica  ћирилица
03/04/2021 |  18:49 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Gardisti Srpske obradovali veterana iz Bronzanog Majdana (VIDEO)

Pripadnici novoosnovanog Humanitarnog udruženja gardista Vojske Republike Srpske uručili su stambeni kontejner jednom od svojih saboraca iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke.
Dopremljen kontejner za Božu Kekića iz Bronzanog Majdana - Foto: RTRS
Dopremljen kontejner za Božu Kekića iz Bronzanog MajdanaFoto: RTRS

Božo Kekić iz Bronzanog Majdana, nadomak Banjaluke dobio je malen ali funkcionalan stambeni kontejner, umjesto oronule kuće. Kaže - pomoć je došla od bivših saboraca sa kojima je dijelio rov 17 mjeseci.

-Јa ne radim nigdje, razbolio sam se, nemam ni snage, a nema se gdje ni raditi. Oni su došli da vide gdje živim i tako je krenulo - priča Božo.

U Udruženju "Gardijsko srce" ističu da Kekić živi od 140 maraka socijalne pomoći. Riješili su mu krov nad glavom, a u narednom periodu biće plaćene i komunalije.

- Udružili smo se da napravimo nešto pametno. Pošto nemamo puno novca da mu napravimo kuću, mi smo se odlučili na ovakav jedan korak, da mu dopremimo stambeni kontejner u kome ima sve, da mu olakša život - ističe Igor Ignjatović iz ovog udruženja.

Dodaju i da su dogovorili da Kekiću finansiraju plaćanje struje, a imaće i neki vid toplog obroka od 100 KM u jednoj lokalnoj prodavnici.

Nema ih, kažu u udruženju, mnogo, ali svako je dao koliko je mogao. Već sada znaju da se na ovoj akciji neće završiti, jer, kažu da mnogi njihovi saborci trebaju pomoć.