latinica  ћирилица
04/04/2021 |  09:22 ⇒ 12:04 | Autor: SRNA

Banjaluka: Služen parastos za 252 poginula policajca (FOTO/VIDEO)

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, danas je u Banjaluci služen parastos, te položen vijenac i prislužene svijeće za 252 poginula pripadnika Policijske uprave u ovom gradu u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Banjaluka - parastos za 252 poginula policajca - Foto: SRNA
Banjaluka - parastos za 252 poginula policajcaFoto: SRNA

Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić rekao je da je svake godine Dan policije prilika da se sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su dali živote za odbarnu Republiku Srpsku.

- Naša je obaveza da trajno čuvamo sjećanje na sve poginule pripadnike MUP-a Republike Srpske i da im se na taj način zahvalimo što su dali ono najvrednije što su mogli za Republiku Srpsku - poručio je Brkić.

On je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao 4.april - Dan policije Republike Srpske, poželjevši im mnogo sreće, zdravlja i uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

Foto: SRNA

Brkić je jutros položio vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, gdje je prethodno služen parastos i prislužene svijeće na platou ispred Policijske uprave.

U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske danas će u Banjaluci biti služen parastos i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Srpske.

Vijenac na Centralno spomen-obilježje /bijela zgrada MUP-a/ položiće ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, a obilježavanju će prisustvovati i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: SRNA

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.