latinica  ћирилица
04/04/2021 |  11:31 ⇒ 13:23 | Autor: SRNA

Zvornik: Sjećanje na poginule policajce (VIDEO)

U zvorničkoj Policijskoj upravi danas je obilježen 4. april - Dan policije Republike Srpske pomenom i polaganjem vijenaca na spomen-ploču 11 poginulih policajaca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i sjećanjem na policajca Dragana Đurića koji je prije šest godina poginuo u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u ovom gradu.
Zvornik - Dan policije - Foto: SRNA
Zvornik - Dan policijeFoto: SRNA

Pomen je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položili porodice poginulih policajaca, načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević sa saradnicima i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da su pripadnici ove uprave polaganjem vijanaca na spomen-obilježje ispred ugrade Uprave odali počast poginulim pripadnicima ove uprave.

- Iako je obilježavanje Dana policije ove godine proteklo u skladu sa epidemiološkim mjerama, zbog čega su otkazane brojne aktivnosti koje Policijska uprava tradicionalno preduzima, pripadnici ove uprave učestvovali su u akciji doborvoljnog davanja krvi i time pokazali spremnost da pruže pomoć onima kojima je u datom trenutku najpotrebnija - rekao je Bobar.

On je naglasio da je služenjem pomena, prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim pripadnicima Policijske uprave poslata poruka da oni nikada neće i ne smiju biti zaboravljeni jer su dali svoje živote u odbrameno-otadžbinskom ratu.

Bobar je podsjetio da je Policijska uprava Zvornik u prethodnoj godini, između ostalog, preduzimala i pojačane aktivnost iz svoje nadležnosti s ciljem sprečavanja širenja infekcije virusa korona.

- I pored aktivnosti na sprečavanju širenja virusa korona, policijski službenici su ostvarili zapažene rezultate u svim segmentima bezbjednosti, kako u oblasti kriminaliteta, tako i u oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, čime su sačuvali povoljno stanje bezbjednosti na ovom području - rekao je Bobar.

Prema njegovim riječima, ova uprava će i u narednom periodu, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, preduzimati pojačane aktovnosti iz svoje nadležnosti kako bi sačuvala živote i zdravlje ljudi i imovinu građana na području koje operativno pokriva.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova. Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.