latinica  ћирилица
04/04/2021 |  12:58 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Gradiška: Obilježen Dan policije Republike Srpske

U Policijskoj upravi u Gradišci danas je, povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, služen parastos, a potom su položeni vijenci kod spomen-ploče poginulim policajcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Gradiška - Foto: RTRS
GradiškaFoto: RTRS

Načelnik Policijske uprave Bojan Škorić rekao je da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 19 gradiških policajaca, a nakon rata je preminulo devet aktivnih pripadnika ove uprave.

- Prošle godine smo imali i više situacija gdje su se naši pripadnici istakli i učinili hrabra i dobra djela, a za to su nagrađeni i pohvaljeni. Nadam se da će sa takvim radom nastaviti i ove godine - izjavio je Škorić.

On je naveo da Policijska uprava Gradiška ima dobre rezultate rada u protekloj godini iako je rad u uslovima pandemije virusa korona složen.

- Mogli bi reći da su nakon medicinskih radnika policijski službenici najizloženiji jer sprovode sve naredbe Republičkog štaba, a građani su već nervozni zbog svih mjera - kaže Škorić.

On je apelovao na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera jer se samo tako može prevazići epidemija i vratiti se normalnom životu.

Povodom Dana policije pripadnici Policijske uprave Gradiška početkom sedmice organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.