latinica  ћирилица
04/04/2021 |  17:09 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Umrla teško povrijeđena djevojčica iz Nove Gradiške

Preminula je teško povrijeđena dvoipogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške, saopšteno je iz Klinike za dječije bolesti u Zagrebu, gdje su se ljekari borili za njen život.
Klinika za dječije bolesti u Zagrebu (Foto: PIXSELL) -
Klinika za dječije bolesti u Zagrebu (Foto: PIXSELL)

S velikom tugom moramo vas obavijestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru, navedeno je u saopštenju koje je prenio Indeks.

Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je juče mjesec dana istražnog zatvora roditeljima teško povrijeđene dvogodišnjakinje, koja se za život borila u Klinici za dječije bolesti u Zagrebu.

Policija je roditelje, dvadesetčetvorogodišnju majku i dvadesetsedmogodišnjeg oca teško povrijeđene djevojčice iz Nove Gradiške, preksinoć predala pritvorskom nadzorniku jer su utvrdili da je djevojčica zbog fizičkog kažnjavanja zadobila više povreda po glavi i tijelu.

Istragom je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i vaspitanja djeteta, te zlostavljali dijete.

Zbog ovog slučaja je smijenjen direktor Centra za socijalnu pomoć u Novoj Gradišci.

U slučaju ove djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od novembra 2020. do 31. marta 2021. Za ostalo troje djece koji su izuzeti iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Osim zbog nanošenja teških i po život opasnih povreda dvogodišnjoj kćerki, bračni par iz Nove Gradiške je osumnjičen i da nisu vodili brigu o zdravlju maloljetne djece.