latinica  ћирилица
04/04/2021 |  18:15 ⇒ 05/04/2021 | 07:22 | Autor: RTRS

Bašte u kafićima rade od sutra, od četvrtka potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata (VIDEO)

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj 78. sjednici usvojio je izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera čime se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata, pod određenim uslovima, a od četvrtka potpuno otvaranje.
Ljetna bašta - Foto: RTRS
Ljetna baštaFoto: RTRS

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 78. sjednicu, telefonskim putem, na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj.

Odlukom Republičkog štaba, u periodu od 5. do 8.aprila, ograničava se rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice i dr.), na način da se u periodu od 06:00 do 22:00 časova dozvoljava vršenje usluge dostave hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića, te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt), uz uslov da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je pomenuti prostor natkriven, uz strogo poštovanje uputstava ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

U periodu od 5. do 8. aprila, ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj, usluge smještaja mogu pružati bez vremenskog ograničenja, a usluge ishrane i pića samo gostima kojima pružaju usluge smještaja, u periodu od 06:00 do 22:00 časa, dok ostalim gostima mogu pružati usluge u otvorenom prostoru objekta (ljetna bašta, terasa, vrt) uz poštovanje svih prethodno nabrojanih uslova.

Od 8. aprila, dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima (na otvorenom i u zatvorenom prostoru) za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Takođe, od 8. aprila, štabovi za vanredne situacije gradova/opština će, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, u svom gradu/opštini, donositi odluke kojima će se uređivati rad ugostiteljskih objekata.

Povezane vijesti:

Od utorka, učenici od prvog do petog razreda vraćaju se u školske klupe