latinica  ћирилица
04/04/2021 |  18:40 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Biskup Komarica pozvao na vjeru i ljubav (VIDEO)

Nijedan zemaljski problem, pa ni pandemija, ne smije poljuljati vjeru u Boga, poručio je banjalučki biskup Franjo Komarica, koji je na Uskrs predvodio misu u banjalučkoj katedrali.
Usršnja misa u Banjaluci - Foto: RTRS
Usršnja misa u BanjaluciFoto: RTRS

Ovo je drugi Uskrs koji Banjalučani obilježavaju od početka pandemije, ali su osnaženi vjerom i nadom da će uskoro biti bolje. Ističu da se nadaju da će ima uz vjeru i Boga biti bolje i da se nadaju da će im Uskrs proći u miru, radosti i veselju.

Bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze, vjernici ne smiju gubiti nadu u Boga, jer je Njegova pobjeda nad smrću temelj hrišćanske vjere, istako je Franjo Komarica, biskup banjalučki.

- Daleko je opasnija pandemija duše kad izgubiš i nadu i vjeru i ljubav, i kad ne znaš zašto živiš na Zemlji. Uskrs govori nešto drugo, da ima života i nakon ove zemaljske smrti rekao je Komarica.

Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić poželio je da "svi ljudi dobre volje, ne samo hrišćani, smognu snage, vjere i želje da sve prevladaju sve izazove, u kojima se danas nalaze".

Uskrs je i praznik koji okuplja porodicu, snaži Crkvu i iznova budi vrijednosti na kojima počiva hrišćanska vjera.