latinica  ћирилица
04/04/2021 |  18:46 ⇒ 05/04/2021 | 09:59 | Autor: RTRS

Hrabri policajci iz Petrova (VIDEO)

Na Dan policije priča o policajcima-herojima - Gordanu Periću i Aleksandru Јevtiću. Spasili su život ženi koja je u samo nekoliko minuta, dva puta pokušala samoubistvo, skakanjem pod voz, a potom utapanjem u rijeci Spreči.
Policajci Gordan Perić i Aleksandar Јevtić - Foto: RTRS
Policajci Gordan Perić i Aleksandar ЈevtićFoto: RTRS

U trenutku kada je iz Policijske stanice Petrovo stigla dojava da je ženska osoba pokušala izvršiti samoubistvo, ovi policajci su se nalazili u službenom vozilu.

Tada počinje prava drama i trka s vremenom. Reagovali su munjevito, ali su po dolasku na prugu zatekli samo zaustavljen voz i mašinovođu koji im je rekao da je udario ženu i da je ona ustala, uputila se prema starom mostu prema rijeci Spreči i da će najvjerovatnije u nju skočiti.

Policajci su se uputili prema rijeci, ali kada su stigli, nesrećna žena već je bila u vodi.

- Polako smo je nagovorili da se približi nama nakon čega smo pregovarali. Prišla je bliže i onda smo je uhvatili u predjelu ramena i izvukli na obalu - priča policajac Aleksandar Јevtić.

Policajcima je rekla ime i prezime, ali ne i zašto to čini.

- Počela je da plače da joj je zima, da je boli... Mi smo je stavili u službeno vozilo i čekali smo vozilo hitne pomoći - kaže policajac Gordan Perić.

Ova dva policijska službenika kažu da je lijepo kada nekom spasite ljudski život. Za svoj hrabri čin oni su pohvaljeni i nisu jedini koji su pokazali svoju požrtvovanost da bi spasili nečiji život.

- Svakodnevno učestvujemo u spašavanju života, ovo je posljednji događaj u Petrovu, a unazad mjesec dana imali smo na području PS Brod intervenciju kada jedno lice koje je pokušalo da izvrši samoubistvo - ističe načelnik PU Doboj Slobodan Radinković.

Taj dan, kažu policajci, pamtiće zauvijek. Gordan Perić iz Petrova iskusan je policajac sa 29 godina radnog staža, koji je tokom službe imao sličnih situacija. Aleksandar Јeftić je iz Doboja, a policajac je tek nešto više od godinu dana. Ovo mu je, kaže, bilo prvo veliko iskustvo.