latinica  ћирилица
05/04/2021 |  08:05 ⇒ 08:06 | Autor: SRNA

Ugostiteljski objekti u Srbiji otvaraju bašte

U Srbiji je od danas dozvoljen rad ugostiteljskim objektima sa baštom isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
Bašta - Foto: RTRS
BaštaFoto: RTRS

Ove epidemiološke mjere predviđaju, između ostalog, da može da sjedi najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova, dok je zabranjeno izvođenje scensko-muzičkog programa, odnosno živa muzika u baštama.

Prema odluci Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, svi objekti i ustanove kojime je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vrijeme od 6.00 do 22.00 časa.

Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 časa dnevno, sedam dana u sedmici.

Prema novim mjerama, ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mjera da svi objekti moraju da obezbijede poštovanje mjere od minimum devet metara kvadratnih po osobi ili posjetiocu, a izuzetak su fitnes-klubovi, spa-centri, teretane i slično, gdje mora biti obijezbeđeno 16 metara kvadratnih po osobi.

Iz Vlade Srbije su najavili da će biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mjera na teritorije cijele Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.