latinica  ћирилица
05/04/2021 |  11:28 ⇒ 11:29 | Autor: SRNA

Banjaluka: Tri hapšenja zbog više krađa

Banjalučka policija uhapsila je tri lica iz Pančeva koja su osumnjičena za više krađa novčanika i telefona na području Banjaluke, čime su pričinila štetu od oko 2.500 KM.
Krađa novčanika - Foto: ilustracija
Krađa novčanikaFoto: ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode tri lica čiji su inicijali T.R. D.R. i D.A. nakon što je policiji u petak, 2. aprila, oštećeno lice prijavilo krađu novčanika iz trgovinske radnje u Banjaluci.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da su ova lica na području Banjaluke tokom marta i aprila počinila još četiri krađe, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Oni su krali novčanike i mobilne telefone, a pričinjena je šteta od oko 2.500 KM.

Od ovih lica oduzeti su novac i mobilni telefon za koje se sumnja da potiču iz navedenih krađa. Oduzeti predmeti biće vraćeni vlasnicima.

Iz policije navode da su lica predata Službi za poslove sa strancima - Terenskom centru Banjaluka, budući da je riječ o državljanima Srbije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u petak, 2. aprila, prilikom kontrole automobila "reno" kojim je upravljao vozač iz Banjaluke čiji su inicijali A.K. utvrdili da je ovom licu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Provjerom u službenim evidencijama utvđeno je da je A.K. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da u registru novčanih kazni ima dug od 10.347 KM.

Od A.K. je oduzeto vozilo zbog ovoga, kao i bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, pa će nadležnom sudu protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.