latinica  ћирилица
05/04/2021 |  12:16 ⇒ 12:23 | Autor: SRNA

Voz zbog kvara zaustavljen - drumski saobraćaj nije bio ugrožen

Voz Željeznica Republike Srpske zaustavio se jutros u neposrednoj blizini putnog prelaza Zalužani zbog kvara na pomoćnim pogonima lokomotive, a tom prilikom drumski saobraćaj nije bio ugrožen, saopšteno je iz ove kompanije.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Željeznica navode da je voz, koji je saobraćao na relaciji Novi Grad - Banjaluka, zaustavljen uz prethodno preduzete sve neophodne propisane mjere na osiguranju bezbjednosti odvijanja željezničkog i drumskog saobraćaja.

Nakon što je voz zaustavljen, rampa na putnom prelazu je podignuta, kako ne bi došlo do zastoja u odvijanju drumskog saobraćaj preko putnog prelaza.

Lokomotiva na kojoj je došlo do kvara pomoćnog pogona otpremljena je u depo vuče vozova u Banjaluci, a redovan željeznički saobraćaj uspostavljen je u 7.11 časova.

Iz Željeznica Republike Srpske navode da željeznički i drumski saobraćaj nije bio ugrožen.

U saopštenju se navodi da je u toku kampanja "Oprezni paze na putne prelaze" koja se sprovodi zajedno u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i nadležnim republičkim ministarstvima.

Iz Željeznica podsjećaju sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno odgovorni i poštuju saobraćajne propise.

- Dezinformacije koje se plasiraju u određenim medijima u vezi sa slučajem koji se dogodio na putnom prelazu u Zalužanima nisu dobra vodilja u okviru podizanju nivoa svijesti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Zato poštujmo propise i sačuvajmo živote - navodi se u saopštenju.