latinica  ћирилица
05/04/2021 |  13:53 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Đurđević: Politički protest PDP-a i DNS-a

Svjesni smo da su pojedine djelatnosti i zaposleni u njima ugroženi, zbog čega je i došlo do relaksacije određenih mjera zabrane od strane republičkog štaba za vanredne situacije. Međutim, današnji protesti u Banjaluci su čisto političke prirode i njima se nastoje politički zloupotrijebiti kako ugostitelji, tako i ostali građani koji su pogođeni mjerama, a sve u cilju nečijih političkih interesa, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a i predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, saopšteno je iz Službe za informisanje SNSD-a.
Aleksandar Đurđević - Foto: SRNA
Aleksandar ĐurđevićFoto: SRNA

Činjenica da proteste u ime udruženja HOREKA organizuje predsjednik Gradskog odbora bijeljinskog DNS-a Miloš Stanišić diskredituje, kaže Đurđević, samo udruženje za buduće pregovore sa institucijama, ali i pokazuje da Stanišić nastoji da se politički profiliše preko leđa ugostiteljskih radnika.

- O političkom karakteru govore informacije da su sinoć do kasno u noć za današnje proteste organizovani aktivisti banjalučkog PDP-a, kao i bijeljinskog DNS-a kojim rukovodi upravo predstavnik udruženja HOREKA, Miloš Stanišić - istakao je Đurđević.

Đirđević ocjenjuje da su protesti i bespredmetni jer je, kako navodi, činjenica da su bašte počele da rade danas, a da u četvrtak počinju da rade u punom kapacitetu.

- Pritom, protestima se krše epidemiološke mjere, kako na republičkom nivou, tako i na nivou grada Banjaluke, što dovodi u opasnost zdravlje učesnika, ali i svih građana Banjaluke - upozorio je Đurđević.