latinica  ћирилица
05/04/2021 |  14:23 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

Od sutra nastava za osnovce do petog razreda, uz prošireni program

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da će shodno posljednjoj odluci Republičkog štaba za vanredne situacije od sutra biti nastavljen vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih škola za učenike od prvog do petog razreda.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Rad će biti nastavljen u skladu sa planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta 2020. godine.

- Takođe, osnovne škole će nastaviti da organizuju prošireni program, odnosno produženi boravak i jutarnje čuvanje, u skladu sa navedenim planom - navodi se u saopštenju.

Za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole i srednjoškolce će i dalje biti organizovana nastava na daljinu u skladu sa instrukcijom o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu od 22. marta.

Škole u Republici Srpskoj dužne su da u ovom periodu organizuju nastavu na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije.

Vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave u Srpskoj su zaduženi da redovno obavještavaju resorno ministarstvo, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.