latinica  ћирилица
05/04/2021 |  16:08 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Aleksić: Nećemo dozvoliti da Maran obmanjuje javnost

Predsjednik Savjeta za zdravstvo SNSD-a Zoran Aleksić istakao je danas da SNSD neće dozvoliti da predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Milorad Maran obmanjuje javnost, a prije svega radnike u zdravstvu, jer im jednokratna pomoć od 500 KM može biti isplaćena.
Zoran Aleksić (foto: youtube.com/tvk3prnjavor) -
Zoran Aleksić (foto: youtube.com/tvk3prnjavor)

- Kolega Maran, jasno nam je da morate da sprovodite politiku partije iz koje dolazite, ali nam nije jasno da možete toj politici podrediti hiljade svojih kolega koji se više od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona. Ako je vama besmisleno da neko dobije 500 KM, makar to bila moralna stimulacija, uvjeravamo vas da velikoj većini nije - naglašava Aleksić u pismu koje je uputio Maranu.

On je naveo da jednokratna pomoć može biti isplaćena radnicima u zdravstvu i bila bi da je PDP prihvatio amandmane na budžet Grada Banjaluka, saopšteno je iz SNSD-a.

Aleksić je podsjetio da bi jednokratnom pomoći od 500 KM, koju je predložio SNSD, a predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka odbio, bili obuhvaćeni kako radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, tako i radnici Doma zdravlja Banjaluka, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i drugi.

- Tako da vam još jednom podvučemo pa da shvatite, da se amandman SNSD-a na budžet Grada ne odnosi samo na radnike UKC-a, nego na sve zdravstvene radnike u Banjaluci. Toliko bi trebalo da znate ukoliko se već otvoreno bavite politikom. Za sada je to klasično politikantstvo - dodao je Aleksić.

On kaže da bi Maran trebao da zna da je jedino neizvodljivo da bude sagrađena bolnica o kojoj priča PDP i to u vremenskom roku koji je pominjan.

 - I na taj način ste obmanuli javnost, Banjalučane, osim ako Vam je jedini cilj da uništite UKC, ali mi Vam to nećemo dozvoliti - rekao je Aleksić.

On je ocijenio da su proizvoljne Maranove tvrdnje da je veliki broj zdravstvenih radnika napustio Srpsku i UKC.

- Da ste se informisali prije obmanjivanja javnosti,znali biste da je UKC napustilo svega dva odsto zdravstvenih radnika, a na njihovo mjesto primljeni su mladi obrazovani kadrovi koji se sad bore sa pandemijom, tako da taj odlazak nije poremetio funcionisanje UKC-a - zaključio je Aleksić.

Predsjednik Savjeta za zdravstvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Milorad Maran izjavio je juče da jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima nije rješenje problema u zdravstvu, da amandmani skupštinske većine u Banjaluci na budžet predstavljaju "jeftini populizam" i da se "preko leđa zdravstvenih radnika pokušavaju prikupiti politikantski poeni".