latinica  ћирилица
05/04/2021 |  17:39 | Autor: SRNA

Modriča: Pogoršana epidemiološka situacija, moguće dodatne mjere

Epidemiološka situacija u Modriči je pogoršana i, u slučaju da se nastavi trend povećanja broja zaraženih virusom korona, narednih dana biće uvedene nove mjere, zaključeno je danas na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Virus korona - Foto: SRNA
Virus koronaFoto: SRNA

Načelnik opštine Modriča Јovica Radulović, koji je i komandant Štaba, rekao je da je, bez obzira na primjenu mjera i zabrana koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, od početka marta došlo do znatnog povećanja broja zaraženih.

- U proteklih sedam dana na području opštine evidentirano je 50 zaraženih virusom korona i oko 100 lica stavljeno je pod zdravsteni nadzor, što je najveći porast na sedmičnom nivou od početka pandemije u martu prošle godine - izjavio je novinarima Radulović.

On je naveo da je Opštinski štab dao smjernice lokalnoj inspekciji i komunalnoj policiji da pojača nadzor nad primjenom epidemioloških mjera, te da se, zbog početka nastave za učenike do petog razreda, izvrši dodatna dezinfekcija osnovnih škola i obdaništa u Modriči.

Radulović je istakao da će Opštinski štab i lokalna uprava pratiti epidemiološku situaciju u Modriči i opštinama u regiji, te da će, u skladu sa tom situacijom, preduzimati konkretne mjere.

Na sjednici Štaba navedeno je da Dom zdravlja Modriča ima dovoljno medicinskog osoblja i opreme za nesmetan rad kovid amulante.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Modriča Gordana Knežević rekla je da je do danas u ovoj opštini vakcinisano više od 500 osoba, odnosno 350 osoba starijih od 65 godina, 80 korisnika usluga domova za stare, te 100 medicinskih radnika, a trenutno je nepoznat broj lica koja su vakcinisana protiv virusa korona u Srbiji.

Od početka epidemije u Modriči, virus korona potvrđen je kod ukupno 810 osoba, od kojih se 650 oporavilo, 65 je preminulo, a trenutno pozitivnih je 95, podaci su Štaba za vanredne situacije u Modriči.