latinica  ћирилица
06/04/2021 |  07:57 ⇒ 08:15 | Autor: RTS

Pokuševski odličan u porazu Oklahome od Detroita (VIDEO)

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski predvodio je efikasnošću svoj tim u duelu sa Detroitom ali to nije pomoglo Oklahomi da izbegne treći poraz u nizu. Najslabije plasirani tim Istočne konferencije priredio je svijevrsno iznenađenje i na gostovanju nadigrao Oklahomu sa čak 132:108.
Oklahoma - Detroit - Foto: Screenshot/YouTube
Oklahoma - DetroitFoto: Screenshot/YouTube

Iako je 19-godišnji Beograđanin odigrao još jednu dobru utakmicu, predvodeći svoj tim, nije imao dobru podršku saigrača, pa je Oklahoma na svom parketu doživjela novi poraz.

Aleksej Pokuševski je počeo meč kao starter i poslije 31 minuta igre bio najefikasniji igrač tima sa 19 poena i četiri skoka.

Iako su najslabije plasirani tim na Istoku, gosti iz Detroita su odlično ušli u meč i već na samom startu došli do prednosti koju su potom smo ubećavali do samog kraja i pobede.

Znatno oslabljena Oklahoma, u čijim redovima zbog povreda nije bilo standardnih prvotimaca Šai Glidžes-Aleksandera, Lu Dorta i Darijus Bizlija, uspjela je samo u drugoj četvrtini meča da pruži ravnopravan otpor suparnicima.

Goste iz Detroita do tek 15. pobede u sezoni predvodio je DŽeremi Grant, nekadašnji igrač Oklahome, koji je bio i najefikasniji na meču sa 21 postignutim poenom uz pet asistencija i isto toliko skokova.

Oklahoma ima tri pobjede manje od Golden Stejta koji je na desetoj poziciji koja vodi u narednu fazu NBA lige.

U narednom kolu čeka ih težak meč protiv Šarlota koji takođe juri direktan plasman u plej-of, a Detroit igra protiv Denvera.

Slovenački košarkaš Luka Dončić nastavio je da predvodi tim Dalasa i u petoj pobjedi u nizu nad Јutom sa 111:103 čime su nastavili da konkurišu Portlandu u borbi za šesto mjesto Zapadne konferencije koje vodi u direktan plasman u plej-of NBA lige.

Na Istoku se vodeći Bruklin vratio na pobjednički kolosek poslije poraza od Čikaga, pošto je kao domaćin savladao Njujork 114:112.

Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

Bruklin - Njujork 114:112
Dalas - Јuta 111:103
Minesota - Sakramento 116:106
Oklahoma - Detroit 108 - 132
San Antonio - Klivlend 101:125
Toronto - Vašington 103:101
Hjuston - Finiks 130:133