latinica  ћирилица
06/04/2021 |  08:03 | Autor: SRNA

Novi neprimjereni tekst "Hrvatskog tjednika" o Pupovcu

Zadarski ekstremno desni "Hrvatski tjednik", povodom polemike predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i poslanika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca, objavio je na naslovnoj strani njihove fotografije, uz tekst iz kojeg proizilazi da je šef hrvatske države nazvao Pupovca "lopinom" i poručio "da treba da se ubije".
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

"Crni Mićo, lopino, ubij se!", odštampano je velikim boldovanim slovima, a kao navodni odgovor Pupovca uobičajenom veličinom slova crvene boje piše: "Hoću, ali samo ako i moje ime poslije uvrstite na jasenovački popis zaklanih od ustaša!", prenosi portal zagrebačkog nedjeljnika Novosti.

List podsjeća da ovo nije prvi put da "Hrvatski tjednik", poznat po uvredljivim komentarima na račun predstavnika manjina, posebno Srba koje etiketira kao "agresore", "velikosrbe" i "četnike", objavljuje poruke koje pozivaju na nasilje protiv Pupovca, rugaju se jasenovačkim žrtvama i negiraju genocid počinjen nad Јevrejima, Romima i Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

"Hrvatski tjednik" redovno veliča ustaške ratne zločince. U izdanju iz 2018. godine navodi se da bi "Hrvati nestali da nisu bili u ustašama".