latinica  ћирилица
06/04/2021 |  08:34 | Autor: SRNA

Danas hladno sa kišom, susnježicom i snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i hladno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom, te najvišom temperaturom od nula do osam stepeni Celzijusovih.
Susnježica  (Foto:srpskacafe.com) -
Susnježica (Foto:srpskacafe.com)

Ujutro će oblačnost sa sjevera i sjeverozapada u nižim krajevima donijeti kišu, susnježicu, a u višim predjelima snijeg uz pad temperature, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavinska zona se premješta ka ostalim krajevima, pa će sredinom dana obilnijih padavina biti na sjeverozapadu, u centralnim planinskim krajevima i na jugozapadu.

Doći će do formiranja snježnog pokrivača na planinama, ali se očekuje i u prizemnim krajevima poslije podne, uz pad temperature.

Uveče se očekuje prestanak padavina na sjeveru i zapadu, na planinama i istoku snijeg će slabiti tokom noći.

Duvaće umjeren sjeverni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus šest, Gacko, Sokolac i Čemerno minus tri, Bileća, Nevesinje i Han Pijesak minus jedan, Foča nula, Višegrad jedan, Ivan-sedlo dva, Prijedor, Srebrenica i Tuzla tri, Trebinje, Livno, Mostar, Sarajevo i Zenica četiri, Zvornik, Gradiška i Gradačac pet, Bijeljina šest, Banjaluka i Doboj sedam, te Neum devet stepeni Celzijusovih.