latinica  ћирилица
06/04/2021 |  10:37 ⇒ 10:39 | Autor: RTRS

PU Banjaluka: Izvještaj Tužilaštvu protiv odgovornih lica za jučerašnji javni skup

Policijska uprave Banjaluka podnijeće Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornih osoba za jučerašnji javni skup na prostoru između Hrama Hrista Spasitelja i Administrativne službe grada Banjaluka zbog nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU Banjaluka - Foto: RTRS
Ministarstvo unutrašnjih poslova, PU BanjalukaFoto: RTRS

U PU Banjaluka rekli su da je okupljanje održano suprotno propisanim epidemiološkim mjerama i zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, kojima je propisano okupljanje do 30 osoba na otvorenom prostoru.

– Prema ostalim učesnicima skupa biće preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera, rizično rastojanje od dva metra i nošenje zaštitne maske, odnosno zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije – navela je portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona je dodala da pozivaju građane da u cilju zaštite zdravlja ljudi i sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.