latinica  ћирилица
06/04/2021 |  12:32 ⇒ 12:33 | Autor: B92

Hoće ga Napoli, ali Benites bi u Englesku

Španski fudbalski trener Rafael Benites rekao je da mu je prioritet da se vrati u englesku Premijer ligu, uprkos spekulacijama da bi mogao da se vrati u Napoli.
Rafael Benitez (FOTO: football.co.uk) -
Rafael Benitez (FOTO: football.co.uk)

Benites je jedan je od kandidata uprave Napolija za sezonu 2021/2022, ali ima druge planove.

Kako su prenijeli italijanski mediji, Napoli će na kraju sezone otpustiti trenera Đenara Gatuza, bez obzira na rezultate ekipe.

Benites je za špansku Marku rekao da je posljednjih mjeseci dobio nekoliko ponuda, ali da "nije bilo pravo vrijeme ili nisu bili pravi projekti", kao i da želi da provede vrijeme sa porodicom, koja je u Engleskoj.

- Želim da pronađem ambiciozan klub, koji se bori za titule ili želi ozbiljan projekat koji će kasnije dovesti do trofeja. Uvek sam govorio da je ključ uspjeha ravnoteža, na terenu između odbrane i napada, ali i u rukovodstvu kluba. Moja iskustva u Liverpulu, Čelsiju i Njukaslu su zbog toga bila prijatna, moj prioritet je Premijer liga - naveo je on.

- Moja porodica je u Engleskoj i to je najkompletnija liga, ali ne mogu da odbacim mogućnost odlaska, ako postoji definisan projekat uz ciljeve - dodao je španski trener.

Upitan da li će se u bliskoj budućnosti vratiti u Španiju, Benites je rekao: "Ako je sljedeća sezona bliska budućnost, onda to možemo odbaciti kao mogućnost".

- Poslije toga, nikad se ne zna. Sve zavisi od ozbiljnosti projekta - naveo je nekadašnji trener Valensije.

Benites je od 2013. do 2015. godine predvodio Napoli do Kupa Italije i Superkupa Italije.