latinica  ћирилица
06/04/2021 |  12:55 ⇒ 12:59 | Autor: srpskainfo.com

Ilić: Dostavljen mi je novi Prijedlog budžeta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je novi Prijedlog budžeta dostavljen u njegov kabinet.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

Potvrdio je da je u planu da se sutra zakaže kolegijum Skupštine grada i da na njemu definišu koji je to novi datum održavanja vanredne sjednice.

- Јuče sam spomenuo da ću podržati da se zakonski rok od 90 dana skrati i mislim da će svi odbornici to podržati. Stav gradonačelnika i savjetnika je bio da će uvažiti što je više moguće amandmana od odbornika i svih onih koji su imali amandmane - naveo je Ilić.

On je dodao da se nada da će predloženi amandmani biti uvršteni u što većoj mjeri kako ne bi bilo potrebe za novim amandmanima.

Komentarišući amadman koji se odnosi na dodjelu pomoći zdravstvenim radnicima Ilić je rekao da oni zdravstvenim radnicima žele pomoći.

- Radnici u UKC Republike Srpske liječe najveći broj Banjalučana i mi ih nismo razdvajali da li su u nadležnosti grada ili Republike. Mi tim ljudima želimo pomoći i nastojaćemo da i tome istrajemo - pojasnio je Ilić.

Kaže da su dogovori koje su vodili o budžetu, išli u "ispravnom smijeru" te da misli da će Banjaluka uskoro imati budžet.