latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:53 | Autor: SRNA

Vučiću povelja "Počasni građanin Banjaluke"

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću biće dodijeljen Ključ grada Banjaluka sa Poveljom "Počasni građanina grada Banjaluka", odlučila je Skupština grada, koja je danas usvojila Prijedlog odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke.
Banjaluka: Gradska uprava - Foto: RTRS
Banjaluka: Gradska upravaFoto: RTRS

Zlatni grb grada Banjaluka dodjeljuje se Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Domu zdravlja Banjaluka, Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Studentskom domu "Nikola Tesla" Banjaluka, generalu Slavku Lisici - posthumno te drugima.

Nagrada grada Banjaluka mladima otići će u ruke Biljani Čekić, mladoj glumici proslavljenoj u filmu "Dara iz Јasenovca", koji je snimljen po scenariju Nataše Drakulić u režiji Predraga Antonijevića.

Na sjednici je Јelena Kurtinović ponovo izabrana na funkciju direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci.

Skupština grada Banjaluka usvojila je Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima grada Banjaluka kojim se reguliše pitanje nepropisnog parkiranja.