latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:54 | Autor: TANЈUG

Sjećanje na Radomira Antića

Navršilo se godinu dana od smrti čuvenog srpskog fudbalskog stručnjaka Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu u 72. godini poslije kraće bolesti. U bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri postigao je velike uspjehe a kao selektor reprezentacije ispisao je važne stranice naše fudbalske istorije.

Na godišnjicu odlaska u legendu nekadašnjeg proslavljenog selektora podsjetio je i Fudbalski savez Srbije objavama na društvenim mrežama.

Antić je bio trener Saragose, Ovijeda, Reala, Atletika i Barselone i selektor Srbije, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Јužnu Afriku, a trenirao je i klubove u Kini.

Kao fudbaler karijeru je započeo 1967. godine u Užicu, u ekipi Slobode.

Godinu dana kasnije preselio se u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana.

Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeu, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, sjeo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba - Partizana 1985. godine.

Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Јugoslavije, a sa crno-bijelima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Јugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio "duplu krunu" što niko prije njega na "Vinsente Kalderonu" nije uspio.