latinica  ћирилица
06/04/2021 |  14:55 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Šerbedžija: Nijednom medicinskom radniku neće biti smanjena plata (VIDEO)

Povodom navoda o smanjenju plata medicinskim radnicima u UKC Republike Srpske, predstavnici strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara imali su sastanak sa rukovodstvom UKC-a.
Mirko Šerbedžija - Foto: RTRS
Mirko ŠerbedžijaFoto: RTRS

Predsjednik strukovnog sindikata, Mirko Šerbedžija za Televiziju Republike Srpske potvrdio je da neće biti smanjenja plata zdravstvenim radnicima u UKC-u

- Mi smo jutros imali sastanak sa direktorom UKC-a Vladom Đajićem i sa menadžmentom ove najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, i dobili smo uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata ni na koji način. Čak se intenzivno radi na povećanju tih primanja radnika u UKC-u - kaže predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija.

Od Đajića smo dobili uvjeravanja da je menadžment pronašao model za nastavak isplate plata radnicima, rekao je Šerbedžija i dodao da je u toku izrada zakona o zdravstvenoj zaštiti, te da je Strukovni sindikat iznio i svoje prijedloge za način rješavanja dežurstava i pripravnosti, a te prijedloge je podržao i direktor UKC Srpske.

- Cilj je da se konačno nađe način za isplatu dežurstava, isplatu pripravnosti, i za njihovo stavljanje u upravne okvire - zaključuje Šerbedžija.

On je izjavio i da je razgovarano o isplati jednokratne pomoći zdravstvenim radnicima, koju je najavio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

- Direktor UKC-a Vlado Đajić se složio s tim i rekao da se zalaže da se svakom zdravstvenom radniku, dok traje pandemija, isplati po 100 KM mjesečno - istakao je Šerbedžija.