latinica  ћирилица
06/04/2021 |  16:13 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

Predsjednica Srpske o jučerašnjem protestu

Sa predstavnicima udruženja ugostitelja, kao i frizera, obavila sam zvanične razgovore u instituciji, kako to i priliči, jer se njihovi problemi i rješavaju u okviru institucija, poručila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- S obzirom na to da su na jučerašnji skup pozivani aktivisti PDP-a, DNS-a i drugih opozicionih stranaka i da se kao predvodnik tog okupljanja pojavio predsjednik bijeljinskog DNS-a, ne smatram da je to bio skup ugostitelja, iako ne sporim da je među njima bilo i onih iz ove djelatnosti - navela je Cvijanović u intervjuu Srni.

Ona je naglasila da činjenica da je već otpočela relaksacija mjera i da se ugostiteljski objekti otvaraju, eksponiranost stranačkih funkcionera, kao i lokacija samog skupa upućuju da je riječ o političkom skupu, a ne skupu gdje se bori za neku djelatnost ili gdje se postižu dogovori.

- Cijeli koncept jučerašnje predstave jasno pokazuje da je u pitanju politički skup. Јa nemam ništa protiv toga, ali imam protiv kršenja mjera - poručila je Cvijanović.