latinica  ћирилица
06/04/2021 |  16:19 ⇒ 17:03 | Autor: SRNA

Cvijanović: Stanivuković dijeli građane, jasno je da u drugi plan stavlja zdravstvene radnike

Јasno je da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dijeli građane i da u drugi plan stavlja zdravstvene radnike koji u očaju apeluju da se okanemo okupljanja jer ne mogu više izdržati da rade u ovom teškom režimu, poručila je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Pretpostavljam da bi onda ti protesti, kad nisu samo politički, bili i protiv punih bolnica, protiv medicinara koji se više od godinu dana danonoćno bore za živote naših stanovnika, protiv onih građana koji se čuvaju i ne žele da se zaraze ili protiv porodica čiji su članovi umrli od virusa korona... - rekla je Cvijanović u intervju za Srnu.

Ona je ocijenila da je neozbiljno davati takve izjave u vrijeme koje je više nego ozbiljno.

- Što s tiče izjava da su mjere lakrdija, a mnoge je donosio upravo u funkciji šefa Gradskog štaba, onda se s pravom može zapitati šta u tom štabu rade i zašto tamo sjede i neki ozbiljni ljudi od struke? Trebalo bi ih pitati i da li i oni misle da su donesene mjere lakrdija i zašto su u njima učestvovali ako se ne slažu ili zašto nisu rekli naglas ako se ne slažu sa onim mjerama koje je donio Republički štab, ako takav stav mogu da odbrane - dodala je predsjednica Republike Srpske.