latinica  ћирилица
06/04/2021 |  16:23 ⇒ 17:01 | Autor: SRNA

"Spremnost Banjčeve da žrtvuje djecu i vaspitače zarad jeftinih političkih poena"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović šokirana je izjavom sada već smijenjene direktorke banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Vesne Banjac da će djeci uskratiti obrok i boravak u vrtićima, plate vaspitačima i njenom spremnošću da žrtvuje i djecu i vaspitače zarad jeftinih političkih poena onih koji posljednjih dana režiraju haos u Banjaluci.

- Izjava je sramotna. Gradonačelnik je imao mogućnosti da stvori pretpostavke da se usvoji budžet. Mogla se, na primjer, oglasiti i načelnica odjeljenja za finansije grada Banjaluka i konačno objasniti koje su sve opcije na raspolaganju i u kojem roku da bi se neometano vršilo finansiranje svih budžetskih obaveza, a ono je moguće - navela je predsjednica Republike u intervjuu za Srnu.

Međutim, ocijenila je Cvijanović, ovdje je riječ o čistom politikanstvu i pravljenju predstava za javnost kako bi se, tobože, skupštinska većina optužila za blokiranje donošenja budžeta.

Na pitanje da li je onda politikanstvo i situacija u vezi sa neodvoženjem smeća sa javnih površina, jer je i to jedna od tema koja zakuplja baljalučku javnost, predsjednica Republike je potvrdila da i to služi istoj svrsi - optužiti skupštinsku većinu kako se grad navodno ne može čistiti jer oni predlažu amandmane kojima se daje podrška zadravstvenim radnicima, penzionerima i porodiljama.

- Grad će se redovno čistiti, a ako to nisu u stanju da obezbijede Gradska uprava ili gradonačelnik, neko će moći. Što se tiče amandmana skupštinske većine, oni su dobri, jer pomažu onima koji su sada prioritet, i sasvim su suprotni od neljudskih prijetnji upućenih na račun djece u vrtićima i vaspitača koje je uputila, na sreću, danas smijenjena, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, bez obzira da li je od toga htjela napraviti rijaliti pozornicu svojom pameću ili je pod uticajem svog nalogodavca - naglasila je Cvijanović.