latinica  ћирилица
06/04/2021 |  17:16 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Pogledajte nove mjere Republičkog štaba (VIDEO)

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 79. sjednicu na kojoj je donio nove zaključke.
Sjednica (foto: Vlada Republike Srpske) -
Sjednica (foto: Vlada Republike Srpske)

Republički štab donio je Zaključak kojim se od četvrtka, 08. aprila 2021. godine, dopušta rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti).

Dopušta se rad i svim priređivačima igara na sreću.

Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

Štab je danas donio Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama Republike Srpske, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, a imajući u vidu pogoršanu, kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Gradu Banjaluka, preduzme sve neophodne mjere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja, odnosno da u cjelosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.