latinica  ћирилица
06/04/2021 |  20:02 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

Tegeltija: MMF da pruži aktivniju podršku u borbi protiv pandemije (FOTO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljetnog zasjedanja, sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tokom sastanka, koji je održan posredstvom video-linka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i za realizaciju politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a o aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

- U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da Međunarodni monetarni fond aktivnije pruži podršku zemljama koje je suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru - navodi se u saopštenju.