latinica  ћирилица
06/04/2021 |  21:02 ⇒ 21:02 | Autor: SRNA

Milojević i DŽumhur ispali od Španaca

Srpski teniser Nikola Milojević zaustavljen je na startu takmičenja na ATP turniru serije 250 u španskoj Marbelji od domaćeg predstavnika Karlosa Alkarasa, sa 2:0 po setovima 7:6, 6:3, dok je bolji od Damira DŽumhura bio takođe Španac, Alehandro Davidović Fokina sa 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:2.
Tenis - Foto: RTRS
TenisFoto: RTRS

Milojević je nedavno osvojio čelendžer u Zadru, potom je nastupio na turniru iste kategorije upravo u Marbelji, gdje je zaustavljen u četvrtfinalu, a na ovom turniru je uspješno prošao dva kola kvalifikacija, međutim u glavnom žrijebu je odmah ispao.

Karlos Alkaras je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za glavni žrijeb turnira, takozvani "vajld-kard" i opravdao ju je.

Srpski teniser bio je prilično slab, brojke na kraju meča nisu bile na njegovoj strani, posebno je loš bio na svoj drugi servis, ali se ipak žestoko borio prije nego što je izgubio.

U prvom setu nije bilo brejka, pa je odluka pala u taj-brejku, u kom je bolji bio Španac - 7:3 i poveo je u setovima.

Milojević dobro počinje drugi set, odmah pravi brejk, vodio je sa 3:1, ali od tog trenutka kao da je stao, Alkaras je napravio dva brejka, osvojio pet gemova zaredom, samim tim dobija set sa 6:3, meč sa 2:0 i prolazi u drugo kolo, gdje ga čeka zemljak i veteran, inače šesti nosilac turnira u Marbelji, Felisijano Lopes.

Damir DŽumhur je posljednji danas izašao na teren, potvrdio da nikako ne može da ustali formu i izgubio je od Alehandra Davidoviča Fokine, iako je osvojio prvi set.

Fokina je za 70 mjesta bolje plasiran na ATP listi, a na startu meča su viđena odmah četiri brejka, po dva na obe strane. Do kraja seta ih više nije bilo, pa se otišlo u taj-brejk, koji je DŽumhur sjajno odigrao, dobio ga sa 7:1 i poveo u setovima.

Ipak, drugi i treći set je mnogo bolje odigrao Španac, pravio je po dva brejka u svakom i poslije tačno dva časa igre prošao u drugo kolo. Tamo ga čeka Ilja Ivaška iz Bjelorusije, koji je na startu turnira izbacio još jednog Španca, Pedra Martinesa.