latinica  ћирилица
06/04/2021 |  23:04 ⇒ 07/04/2021 | 15:04 | Autor: RTRS

Matijević: Banjalučka inspekcija nije imala osnov za izricanje mjere zabrane rada (VIDEO)

Vršilac dužnosti glavnog Republičkog zdravstvenog inspektor Milica Matijević, istakla je da tržišna i komunalna inspekcija grada Banjaluka nije imala osnov za zatvaranje ugostiteljskog objekta Agape.
Milica Matijević - Foto: RTRS
Milica MatijevićFoto: RTRS

Kako je navela, mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, a nijedna od te tri situacije nije zabilježena u navedenom ugostiteljskom objektu.

- Mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja. Ukoliko se ne poštuje propisana fizička distanca, ukoliko se ne poštuje radno vrijeme, i ukoliko se okuplja u grupama većih od propisanih, niti jedna od te tri situcije nije zabilježena u ovom ugostiteljskom objektu. S toga je izrečena samo novčana kazna u iznosu od 1.000 KM za preduzetnika koji je u ovom slučaju Agape - izjavila je Matijevićeva.

Kaže da Republički inspektorat nije neka politička opcija i kako kaže ne dozvoljavaju da ih u političke vrtloge bilo ko uvlači.

- Apelujem i molim Gradsku upravu da ne zloupotrebljava inspektore. Mi smo državni službenici i treba da radimo savjesno, odgovorno i profesionalno - istakla je Matijevićeva.

Kao Republički inspektorat, kaže da jasno zauzimaju stav da utvrđeno činjenično stanje od strane Gradske inspekcije nije imalo osnova za izricanje mjere zabrane rada.

- Znajte da smo do sada na terenu Republike Srpske zaticali situacije gdje se vlasnici ugostiteljskih objekata jasno deklarišu kao pripadnici nekih drugih, a ne vladajuće stranke i to nam nije predstavljalo problem. Mi smo samo profesionalci. Odgovorni, savjesni - rekla je Matijevićeva.