latinica  ћирилица
07/04/2021 |  07:15 ⇒ 07:22 | Autor: SRNA

Zvaničnici čestitali godišnjicu osnivanja Srne

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je, povodom 29 godina postojanja Novinske agencije Republike Srpske i krsne slave Blagovijesti, da je Srna jedan od najvažnijih medijskih stubova u Srpskoj.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Cvijanović je navela da Srna kao takva ima značajan uticaj na oblikovanje društva i javnog mnjenja, posebno u vrijeme kriznih situacija, kada je protok provjerenih informacija važniji nego ikad.

- U protekle tri decenije nacionalna agencija Republike Srpske bila je hroničar događaja koji su obilježili noviju istoriju našeg naroda, ali i svih ključnih zbivanja u regionu i svijetu - navodi se u čestitki upućenoj svim zaposlenim Srni.

Predsjednica Republike Srpske je čestitiku uputila u ime građana Srpske i svoje ime.

- U uvjerenju da ćete nastaviti sa profesionalnim, pravovremenim i istinitim izvještavanjem, srdačno vas pozdravljam i želim puno uspjeha u obavljanju odgovorne dužnosti - navodi se u čestitki predsjednice Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Novinskoj agenciji Republike Srpske - Srni 29 godina od osnivanja i krsnu slavu Blagovijesti, ističući da postignuti rezultati svrstavaju Srnu u red najrespektabilnijih novinskih agencija u regionu.

Višković je naglasio da je Srna, od osnivanja do danas, imala izuzetno važnu ulogu u pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti u Republici Srpskoj.

- Novinska agencija Republike Srpske je rođena zajedno sa Republikom i sa njom se razvijala i konstatno unapređivala. Za ovih 29 godina, SRNA je prošla veliki razvojni put, od skromnih i teških početaka do današnje, savremene agencije, prilagođene razvoju medijskog tržišta i upotrebi novih tehnologija - naveo je Višković u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku svim zaposlenim u Novinskoj agenciji Republike Srpske - Srni povodom 29 godina usješnog rada i krsne slave - Blagovijesti sa željom da ova agencija objavljuje što više pozitivnih vijesti.

Čubrilović je poželio i da Srna sačuva ugled kojeg gradi od 7. aprila 1992. godine, kao prvoosnovana informativna kuća Srpske.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenim u Novinskoj agenciji Republike Srpske - SRNA 29 godina postojanja i slavu Blagovijesti, ističući da je SRNA postala nezaobilazan izvor informisanja.

- SRNA je nastala u vrijeme kada i Republika Srpska i od samog početka profesionalno i blagovremeno pratila najvažnije događaje od interesa za njene građane i tako postala glavni oslonac informisanja ostalim medijima i javnosti - istakao je Dodik.

Istakavši doprinos nacionalne agencije u profesionalnom i odgovornom izvještavanju, Dodik je svim zaposlenim poželio uspjeh u radu i da i dalje profesionalno obavljaju svoj posao i informišu javost o svim značajnim događajima, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je danas čestitku svim zaposlenim u Novinskoj agenciji Republike Srpske - Srni povodom 29 godina rada i krsne slave - Blagovijesti, sa željom da agencija nastavi da odgovorno obavlja svoje dužnosti i ostvaruje zapažene profesionalne rezultate.

- Svojim predanim radom, poštujući novinarske kodekse i, uprkos izazovima sa kojima ste susretali, vrijedno radeći na očuvanju profesionalnih standarda, dali ste izuzetan doprinos u tačnom, objektivnom i pravovremenom informisanju u Srpskoj, BiH i regionu - navodi se u čestitki Tegeltije.