latinica  ћирилица
07/04/2021 |  07:54 ⇒ 08:27 | Autor: sputniknews.com

Er Srbija od juna leti iz Niša za Tivat

Er Srbija će od juna letjeti iz Niša za Tivat, a uspostavljanje ove avio-linije bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje dva grada, zaključeno je u razgovaru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika opštine Tivat Željka Komnenovića.
Avion Er Srbije (foto:AP Photo/Darko Vojinovic) -
Avion Er Srbije (foto:AP Photo/Darko Vojinovic)

Najavljeno je da će avioni Er Srbije od 12. juna dva puta nedeljno letjeti iz Niša za Tivat i to će biti prilika, ukoliko to uslovi zbog pandemije dozvole, da češće budemo na Јadranu, rekla je Sotirovski, a objavljeno je na sajtu grada Niša.

Nepoznanica je u ovom trenutku kakvi će uslovi važiti za ulazak građana u Crnu Goru zbog pandemije, dodala je Sotirovski i izrazila nadu da će masovna vakcinacija uticati na relaksaciju mjera i povoljne uslove za putovanja.

Komnenović je rekao da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine tokom dva ljetnja mjeseca na tivatski aerodrom sletjelo oko 7.500 putnika iz ovog djela Srbije, što, kako navodi, jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko.

U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti veoma stimulativni, prenio je Tanjug.