latinica  ћирилица
07/04/2021 |  08:34 ⇒ 08:46 | Autor: SRNA

Odsječen auto-put Zagreb-Split

Auto-put Zagreb-Split odsječen je kod čvora Sveti Rok zbog snježne bure, a vozila se preusmjeravaju na državne ceste, saopšteno je iz Hrvatskog autokluba.
Snijeg u Dalmaciji (Foto.dalmacijadanas.hr) -
Snijeg u Dalmaciji (Foto.dalmacijadanas.hr)

Za sav saobraćaj zatvoreni su auto-put Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Ondić-Gračac-Knin, Јadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

Državna cesta Gospić-Karlobag otvorena je samo za automobile.

Za sav saobraćaj otvoreni su auto-put Rijeka-Zagreb, Krčki i Paški most, auto-put Draga-Šmrika, te Јadranska magistrala između Bakra i Novog Vinodolskog.

Zbog zimskih uslova zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini puteva u Lici i Gorskom kotaru, te na pojedinim putevima u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

U većem dijelu Hrvatske kolovozi su mokri ili vlažni i klizavi, a iz HAK-a upozoravaju na poledicu, te na moguće odrone.

U Dalmaciji je sinoć duvala snežna bura, a u nekim mjestima na obali, posebno u zaleđu, padao je i snijeg.

Snijeg je napadao u Splitu, dijelovima Kaštela, Klisu, višim predjelima Solina, a nošen sniježnom burom padao je i u Omišu i Trogiru.