latinica  ћирилица
07/04/2021 |  11:31 | Autor: SRNA

Otvorena petlja Batajnica, završena za manje novca i prije roka

Saobraćajna petlja Batajnica na obilaznici oko Beograda, koja će obezbijediti direktan ulaz na auto-put za stanovnike nekoliko beogradskih naselja, otvorena je danas u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Otvorena petlja kod Batajnice, omogućen direktan izlaz na auto-put i obilaznicu - Foto: TANЈUG
Otvorena petlja kod Batajnice, omogućen direktan izlaz na auto-put i obilaznicuFoto: TANЈUG

Vučić je rekao da će ova petlja biti važna i za povezivanje sa logističkim centrom za intermodalni transport, što će doprinijeti razvoju i drugih infrastrukturnih projekata.

On je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra, a završen za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki projekat završen za manje novca i prije roka, ali sa svim dozvolama.

- Pre kraja godine imaćemo osam puteva u izgradnji. Nemate sličan primer u Evropi. Ponosan sam na građane Srbije što više nismo gubitnici. Gledaćemo da obavezujemo i sve koji ubuduće budu pobeđivali /na izborima/ da moraju da rade više i odgovornije - poručio je Vučić.

On je zahvalio Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.

Petlja Batajnica ukupne dužine oko 3,5 kilometara povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport sa auto-putem.

Intermodalni terminal je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova, te obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina.