latinica  ћирилица
07/04/2021 |  11:54 | Autor: SRNA

Gradonačelnik Prijedora poklonio 10.000 zaštitnih maski

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je povodom Svjetskog dana zdravlja posjetio gradsko Udruženje penzionera i uručio 10.000 zaštitnih maski namijenjenih najugroženijim članovima koji nisu u mogućnosti da sebi kupe maske.
Prijedor: Pavlović u gradskom Udruženju penzionera - Foto: SRNA
Prijedor: Pavlović u gradskom Udruženju penzioneraFoto: SRNA

 - Ovo je jedan skromni doprinos da na današnji dan pomognemo ovoj kategoriji - rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je u budžetu grada za ovu godinu namijenjeno 250.000 KM za funkcionisanje Udruženja i za odlazak penzionera na banjsko liječenje.

- Mislimo da je to značajna podrška Udruženju i, ukoliko bude mogućnosti i uslova za bolje punjenje budžeta, raspoloženi smo da taj iznos i povećamo. Samo hoćemo da naši sugrađani koji pripadaju populaciji penzionera vide i shvate da je grad Prijedor neko ko misli na njih - rekao je Pavlović.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar istakao je da je ovo najosjetiljivija i najugroženija kategorija društva kada je riječ o pandemiji.

- I ranije smo bili pomognuti od Pavlovića i to nećemo zaboraviti. Nismo zaboravili kada je ranija administracija 26.000 KM jednostavno sklonila od Udruženja penzionera, ne znam iz kojih razloga, i na zahtjev i amandmansko djelovanje od Pavlovića to je vraćeno Udruženju penzionera - izjavio je Brdar.

On je dodao da ova donacija znači mnogo i u moralnom dijelu jer pokazuje da su penzioneri uvaženi i poštovani u ovoj lokalnoj zajednici gdje ostvaruju 98 odsto svojih prava.

Udruženje penzionera grada Prijedora trenutno broji 14.718 članova.