latinica  ћирилица
07/04/2021 |  12:21 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Cvijanović: Vrijeme pandemije traži akciju, a ne šarlatanstvo (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su vremena pandemije virusa korona teška i da traže akciju, a ne šarlatanstvo.
Željka Cvijanović (Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA) -
Željka Cvijanović (Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA)

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je on dobar domaćin i da je uvijek uz svoj narod kao što je bio na nedavnim protestima u tom gradu, predsjednica Republike je upitala kakav je to dobar domaćin koji hoda kroz masu bez maske, ocijenivši da te njegove riječi djeluje kao "mršavo i neubjedljivo pravdanje", te da je veza između tog skupa i gradonačelnika jasna.

- Gradonačelnik pokušava da objasni kako on stoji uz svoj narod time što epidemiološke mjere naziva lakrdijom, a to onda znači i da apele zdravstvenih radnika da prekinemo okupljanja smatra smijurijom. Ispada da zdravstveni radnici, koji bez predaha brinu o oboljelima od virusa korona, nisu uz svoj narod, ali gradonačelnik jeste. Pa, to je za svaku osudu - istakla je Cvijanović.

Navela je da gradonačelnikova izjava na tom skupu da on narodu šalje svoje srce i dušu, a ne mjere lijepo zvuči, ali onima koji su oboljeli i koji umiru od ovog opakog zla zvanog korona ne treba njegovo srce i duša, jer se jedino uzdaju u zdravstvene radnike koji uz njih bdiju.

- Džaba srce i duša gradonačelnikova kad trebaju respiratori, kiseonik, bolnički kreveti, vakcine. Bolje bi bilo da se probudi i lati se posla umjesto što pravi predstave. Ovo su teška vremena koja traže akciju, a ne šarlatanstvo. Pa, cijeli svijet se bori sa ovim zlom i da se tako može pomoći, našao bi se valjda još neki pametan državnik ili gradonačelnik na planeti da ponudi svoje srce i dušu i oduva koronu i sve druge probleme - naglasila je Cvijanović.

Ona je upitala da li ima neko u tom gradskom Kriznom štabu ko može da objasni gradonačelniku kako se možemo izvući iz ovog zla u kojem svaki dan gubimo toliko ljudskih života, pošto mu se mjere republičkog štaba ne sviđaju, a te mjere su iste kao i u svim drugim državama svijeta.