latinica  ћирилица
07/04/2021 |  13:25 ⇒ 13:30 | Autor: SRNA

Istočno Sarajevo: Јedinstveno djelovanje lokalnih zajednica - podrška privredi

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predstavnici Područne privredne komore Istočno Sarajevo i opštinskih odjeljenja za privredu konstatovali su da je neophodno ostvariti bolju komunikaciju među svim subjektima koji se bave privrednim djelatnostima i omogućiti njihovo poslovno povezivanje.
Istočno Sarajevo - sastanak - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - sastanakFoto: SRNA

Tokom sastanka razgovarano je o zajedničkim aktivnostima i mogućnostima jedinstvenog djelovanja lokalnih zajednica kada je riječ o podršci privrednim subjektima i poboljšanju uslova za njihovo poslovanje.

Ćosić je najavio da će svim opštinama ponuditi da udruže sredstva planirana za podsticaj privredi kako bi bili stvoreni uslovi za realizaciju značajnijih poslovnih ideja, koje će omogućiti zapošljavanje većeg broja radnika, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

On je rekao da područje grada Istočno Sarajevo ima veliki potencijal za razvoj privrede, a da je zadatak lokalnih zajednica da olakšaju poslovanje postojećih privrednih subjekata i, u okviru svojih nadležnosti, omoguće stvaranje novih poslovnih prilika.

Ćosić je dodao da će Gradska uprava, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, biti na usluzi preduzetnicima sa područja grada kad je riječ o tehničkoj, ali i svakoj drugoj vrsti podrške.

Predstavnici Područne privredne komore Istočno Sarajevo, na čiju inicijativu je održan današnji sastanak, istakli su potrebu bolje saradnje sa lokalnim zajednicama u oblastima u kojima je moguće zajednički djelovati, te ostvarivanja bolje komunikacije među svim subjektima na području grada koji se bave privrednom aktivnošću.

Dogovoreno je održavanje redovnih, tematskih sastanaka kojima bi prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica i različitih privrednih djelatnosti.

Prvi tematski sastanak, koji će biti održan 23. aprila, biće posvećen komunalnoj infrastrukturi sa akcentom na zagrijavanje stambenih prostora i energetskoj efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Sastanku su danas prisustvovali načelnik opštine Pale Boško Јugović i direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević.