latinica  ћирилица
07/04/2021 |  14:32 | Autor: SRNA

Lončar: Protivnike vakcinacije koji su primili vakcinu bi trebalo kazniti

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da oni koji su primili vakcinu protiv virusa korona, a šire paniku da niko ne treba da se vakciniše u ozbiljnim državama treba da budu najstrože kažnjeni.
Zlatibor Lončar (foto: Tanjug / Marko Đoković) -
Zlatibor Lončar (foto: Tanjug / Marko Đoković)

- Na nama je da ne damo preveliki značaj onima koji su se najurednije vakcinisali, a šire paniku da ne treba neko da bude vakcinisan. E, to je bruka i sramota i u ozbiljnoj državi treba da se najstrože kazne - ocijenio je Lončar.

Lončar je, povodom nedavne žurke više hiljada studenata u Beogradu, rekao da je to bio trenutak opuštanja i da su i oni svjesni da je to bila greška u uslovima virusa korona.

On je, poslije sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, ocijenio da su studenti izuzetno ozbiljni i da je važno to što ne zagovaraju stav da neko ne treba da se vakciniše.

Imunolog Srđa Јanković rekao je da niko ne kritikuje ljude koji imaju dileme i strahove kada je riječ o vakcinaciji, već ideološke protivnike imunizacije i nauke.

Јanković je naveo da je sa studentima razgovarano o značaju vakcinacije i ukazao da su sve vakcine protiv virusa korona dobre.

Predsjednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Miloš Đurić rekao je da je u prvom krugu vakcinisano više od 50 odsto studenata medicine, ne računajući one koji su se prijavili posredstvom e-Uprave, te dodao da uskoro počinje drugi krug.

On je, uz napomenu da nema pouzdane podatke o vakcinisanju studenata, rekao da se na Univerzitetu u Beogradu vakcinisalo oko 7.000 ili 8.000 osoba.

Premijer Srbija Ana Brnabić nedavno je izjavila da je najmanje jedna osoba od onih koje je policija tada privela zbog širenja laži o vakcinaciji primila vakcinu protiv virusa korona.