latinica  ћирилица
07/04/2021 |  14:38 | Autor: SRNA

Uručene odluke o dodjeli 17 zvanja primarijus

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je u Banjaluci uručio odluke o dodjeli titule primarijus za 17 ljekara iz Srpske povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.
Uručenje za primarijuse (Foto: Ministarstvo zdravlja) -
Uručenje za primarijuse (Foto: Ministarstvo zdravlja)

Šeranić je istakao da mu je drago da, uprkos okolnostima zbog pandemije virusa korona, može i ove godine da uruči odluke o dodjeli zvanja primarijus pojedincima koji su svojim radom i profesionalnim napredovanjem napravili iskorak u karijerama, a čiji je doprinos razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske izuzetno značajan, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

- Nezamjenjiva uloga zdravstvenih radnika u posljednjih godinu dana dobila je svoju potvrdu, kao i spremnost na žrtvu ne samo na profesionalnom, nego i ličnom planu. Pandemija je pogodila sve aspekte naših života, a pred nas u zdravstvenom sistemu stavila najveću odgovornost - naglasio je Šeranić u svom obraćanju.

Počasnu titulu primarijusa ponijeli su doktori medicine Marijana Kovačević i Nenad Lalović iz Univerzitetske bolnice Foča, Marinko Radmanović iz Doma zdravlja Novi Grad, Svetozar Marinković iz Specijalne bolnice iz hirurških oblasti "Boksit" u Milićima, te Marko Račić, Zoran Matković i Hajan Banan /Hayan Bahnan/ iz Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Počasnu titulu primarijusa ponijeli su i Aleksandar Lazić iz Doma zdravlja Doboj, Borka Knežević, Vesna Španović i Vesna Zec iz Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici, kao i ljekari Biljana Babić i Vlado Vujović iz Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, Rajko Dodik i Јadranka Pavlović iz Bolnice Gradiška, te Milica Otković i Dragan Pralica iz Doma zdravlja Prijedor.

Dodjeli zvanja primarijus, koja je ove godine organizovana nešto skromnije, uvažavajući okolnosti pandemije virusa korona i poštujući sve epidemiološke mjere, prisustvovali su i šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano, kao specijalni gost, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić, te predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.