latinica  ћирилица
08/04/2021 |  07:14 ⇒ 20:58 | Autor: SRNA

Savjet ministara o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz iz EU

Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra Prijedlog odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica EU, koju je sačinilo Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.
Zajedničke institucije BiH (Foto: moderndiplomacy.eu) -
Zajedničke institucije BiH (Foto: moderndiplomacy.eu)

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Prijedlog programa rada Savjeta ministara za 2021. godinu, čiji je predlagač kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predloženim dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog programa za BiH za 2020. godinu između EU, kao i prijedloga odluke o dodatku na platu zaposlenim u Službi za poslove sa strancima.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri Informaciju o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2020. godine, te Informaciju o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Pudarić protiv BiH“, od 8. decembra prošle godine.

Јedna od predloženih tačaka dnevnog reda je i informacija o planiranju i programiranju Instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 /IPA tri/ - priprema strateškog odgovora za IPA tri i akcionih dokumenata za IPA 2021. i IPA 2022. i glavne poteškoće.

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje izvještaja o radu u prošloj godini više ministarstava u Savjetu ministara i institucija BiH.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova u zgradi institucija BiH u Sarajevu