latinica  ћирилица
08/04/2021 |  09:52 ⇒ 10:35 | Autor: SRNA

Prointer partner godine kompanije Hewlett Packard Enterprise

Јedna od vodećih svjetskih kompanija za informatičku tehnologiju Hewlett Packard Enterprise dodijelila je kompaniji "Prointer ITSS" status partnera godine.
Prointer - nagrada (Foto:Prointer) -
Prointer - nagrada (Foto:Prointer)

Među dvadesetak akreditovanih partnera Prointer je odabran zbog svih rezultata koje je kompanija postigla uprkos teškoj i izazovnoj godini, kažu u kompaniji Hewlett Packard Enterprise.

- Prointer ITSS kao jedan od naših partnera u BiH, ostvario je odličan rezultat i to nam je drago, ali nam je još draže što je kompanija sa svojim zaposlenima uložila mnogo u edukaciju i sertifikaciju svog kadra za najnovije tehnologije i IT trendove", rekao je menadžer kompanije Hewlett Packard Enterprise  za BiH Adnan Bratanović.

Prema njegovim riječima, u toku tog procesa, nekoliko zaposlenih u kompaniji steklo je sertifikat akreditovani ekspert za rješenja /ASE/, što je potvrda visokog nivoa znanja i iskustva i garancija pružanja kvalitetnih usluga prema krajnjim korisnicima.

U Prointeru ističu da je ključ svih uspjeha kvalitetan kadar i tim koji može da odgovori na sve izazove i da zbog toga ne odustaju od kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja zaposlenih uz praćenje novih trendova, jer je to sigurna investicija za budućnost.

Direktor Prointera Gordana Kovačević rekla je da Prointer od ostalih razlikuje činjenica da radi na velikim projektima sa kakvima se ni stručnjaci u mnogim drugim kompanijama nisu susretali.

- Takođe, uvijek smo davali i dajemo šansu svima da kod nas nauče ono što na nekom drugom mjestu ne bi imali priliku. Zahvaljujući tome, našim klijentima nudimo inovativna rješenja u oblasti informacionih tehnologija i sa njima radimo na ostvarivanju maksimalnih poslovnih rezultata - navela je Kovačevićeva.

Ona je naglasila da o tome svjedoči činjenica da su Prointerova rješenja uspješno primijenjena u institucijama i vodećim kompanijama u BiH.

- Јedan od takvih projekata je sprovođenja Primera storage, prvog takavog uređaja najnovije generacije na našem tržištu - navela je ona.

Prema njenim riječima, ovaj uređaj je specifičan po mnogo čemu, ali je najinteresantniji dio vezan uz njegovu pouzdanost. "Hewlett Packard Enterprise Primera" garantuje, čak i finansijski, 100 odsto dostupnost podataka u svakom trenutku.

- Ovakva usluga je moguća zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, što su osobine koje do sada nisu bile prisutne u ovoj klasi i ovom tipu uređaja. Prvi takav uređaj na teritoriji BiH, primijenio je Prointer ITSS početkom prošle godine - istakla je Kovačevićeva.

Iz Prointera navode da je poslednje priznanje nastavak uspješne saradnje koju je Hewlett Packard Enterprise i prethodnih godina potvrđivao nagradama, poput one za inovativnost.

Kvalitet Prointera prepoznali su i priznanjima nagradili i drugi globalni IT lideri, poput "Majkrosofta"  i "Ček pointa", kojima je ta kompanija takođe jedan od vodećih partnera u BiH, dodaje se u saopštenju.