latinica  ћирилица
08/04/2021 |  11:00 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Banjaluka: Vanredna sjednica o budžetu u srijedu

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka o novom Prijedlogu budžeta Grada za ovu godinu biće održana u srijedu, odlučeno je danas na sjednici Kolegijuma.
Skupština Grada Banjaluka - Foto: Twitter
Skupština Grada BanjalukaFoto: Twitter

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je sjednica zakazana za narednu sedmicu kako bi bilo dovoljno vremena da gradonačelniku budu dostavljeni eventualni amandmani na budžet, za šta je rok ponedjeljak, 12. april do 14.00 časova.

On je izrazio uvjerenje da će gradonačelnik i skupštinska većina pronaći zajednički jezik, kako bi se došlo do adekvatnog rješenja za budžet.

- Neophodan nam je dogovor, ne samo kada je riječ o budžetu, nego i o drugim stavkama koje su bitne za normalno funkcionisanje i razvoj grada. Moja je želja da sve ovo prođe u duhu demokratije - rekao je Ilić novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je insistirao da vanredna sjednica bude zakazana u što kraćem roku, jer grad već sada funkcioniše na principima rezervi.

- Nadam se da ćemo sljedeće sedmice dobiti kakav-takav budžet, te da će grad nastaviti normalno da funkcioniše - rekao je Stanivuković.

Sjednica Kolegijuma trebala je da bude održana juče, ali ju je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada, odgodio zbog nedolaska gradonačelnika Draška Stanivukovića.