latinica  ћирилица
08/04/2021 |  15:09 ⇒ 15:48 | Autor: SRNA

Usvojena Uredba o podsticajima za direktna ulaganja (VIDEO)

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da je Vlada Srpske usvojila Uredbu o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja za šta je obezbijeđeno četiri miliona KM, a cilj je podrška privrednim subjektima u otežanim uslovima poslovanja koji su izazvani virusom korona.
Natalija Trivić i Vjekoslav Petričević - Foto: SRNA
Natalija Trivić i Vjekoslav PetričevićFoto: SRNA

- Dijelom smo sufinansirani od Svjetske banke i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, a biće podržana oblast prerađivačke industrije - rekao je Petričević nakon sjednice Vlade Srpske.

On je istakao da je iznos podsticaja od 50.000 do 100.000 KM, te da će javni poziv biti raspisan u narednih 15 dana i biće otvoren 30 dana.

Petričević je naglasio da je Vlada Srpske utvrdila Prijedlog strategije razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske od 2021. do 2027. godine koja je usklađena sa evropskim aktima.

- Usvajanje ovog dokumenta važno je i radi nadležnosti koje Srpska ima u ovoj oblasti - rekao je Petričević.

On je naveo da je Vlada usvojila Informaciju o inicijativi za izmjenu pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, jer je u februaru usvojen Zakon o slobodnim zonama.

- Cilj je da bude omogućeno oslobađanje plaćanja poreza za energetne koji se koriste u slobodnim zonama - rekao je Petričević.