latinica  ћирилица
08/04/2021 |  20:14 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Laslo Đere u četvrtfinalu

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u italijanskom Kaljariju, pobijedivši šestog nosioca DŽona Milmana iz Australija sa 2:0, po setovima dva puta po 6:3.

Đere je do trijumfa došao nakon 86 minuta igre, protiv tenisera koji je za 13 mjesta bolje plasiran na ATP listi, usput mu se revanširavši za poraz u jedinom dosadašnjem okršaju, na Vimbldonu prije dvije godine.

Nije servis služio srpskog tenisera, ali je zato imao odličnu realizaciju i prvog i drugog servisa, dozvolivši rivalu samo jedan brejk, dok je on napravio četiri.

Meč je počeo upravo brejkovima, da bi Đere od rezultata 2:3 osvojio četiri gema zaredom, uz dva brejka za vođstvo u setovima, poslije 40 minuta igre.

Drugi set je trajao šest minuta duže, a viđen je samo jedan brejk koji je napravio Đere u šestom gemu, što mu je, uz sigurnu igru kada je on servirao, bilo sasvim dovoljno da privede meč kraju i prođe u četvrtfinale mnogo lakše nego što je očekivao.

Naredni Đereov rival je domaći teniser Lorenco Museti, koji je najprije izbacio Denisa Novaka, a potom i prvog nosioca Danijela Evansa sa 2:1. Museti je 90. teniser svijeta, Đere je na 57. mjestu, tako da će srpski teniser biti blagi favorit po renkingu.

Dosad su se sastali jednom i to u oktobru prošle godine takođe u Italiji, na turniru u Sardiniji, kada je Italijan predao meč zbog povrede pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Đerea u trećem setu 4:1.