latinica  ћирилица
08/04/2021 |  21:02 ⇒ 21:02 | Autor: SRNA

DF nije zadovoljan radom Krivokapićeve Vlade, ali je neće rušiti

Demokratski front nije zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, ali je neće rušiti, već će zajednički pokušati da prevaziđu krizu, poručila je poslanik ove partije Branka Bošnjak.
Vlada Crne Gore (Foto: Gov.me/S.Matić) -
Vlada Crne Gore (Foto: Gov.me/S.Matić)

Ona je, nakon sastanka predstavnika partija parlamentrane većine sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, rekla da nisu znali šta je tema sastanka prije nego što su došli na njega.

- Krivokapić je na sastanku izložio krizu vezanu za ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i njegovu ostavku, i poslije toga je dobio poziv da hitno mora da ide zbog situacije i blokade puteva - rekla je Bošnjakova.

Ona je navela da je predloženo da predstavnici parlamentarne većine ostanu sa ministrima, ali to nije prihvaćeno.

- Dogovorili smo se da ipak odgodimo sastanak za nedjelju /11. april/. Najvjerovatnije nedjelja popodne, ali to nije precizan termin, nego će nam iz kabineta premijera javiti kada će moći da održimo sastanak - rekla je Bošnjakova.

Bošnjakova je navela da je za vrijeme sastanka, koji je trajao gotovo 90 minuta, uglavnom pričao Krivokapić i da je sva priča na tom sastanku bila u vezi sa Leposavićem.

Odgovarajući na pitanje koliko je uzdrmana pozicija Krivokapića, Bošnjakova je rekla da DF i Pokret za promjene nisu zadovoljni radom Vlade Crne Gore, jer do sada nije pokazana ni jačina ni da se poznaje državni sistem.

- Bilo je mnogo propusta. Ali, nećemo rušiti Vladu, daćemo šansu i gledaćemo da zajedno izađemo iz svega ovoga - poručila je Bošnjakova i naglasila da je zajednički zaključak to da postoji nedostatak komunikacije između Vlade i parlamenta.

Upitana da li vidi izlazak iz krize, Bošnjakova je rekla da vjeruje da će zajedničko rješenje biti pronađeno.

- Ono što smo mi svi rekli jeste da mi, kao parlamentarna većina, nismo izazvali ovu krizu i da je ovo kriza koja je u Vladi i ishitren potez bez konsultacija sa nama - navela je Bošnjakova.

Na pitanje da li smatra da su sva ova dešavanja opstrukcija stare vlasti prema novoj Vladi, Bošnjakova je odgovorila da u DF-u smatraju da presporo ide razrješenje ljudi koji prave opstrukciju u sistemu, a koji su i dalje na nekim pozicijama.

- Prvenstveno mislim na policiju, koja nije stala danas na stranu države i nije pokazala snagu - rekla je Bošnjakova.

Ona je dodala da je DF, kad god je imao neki protest, pet dana unaprijed morao da saopšti ko je organizator i ispuni sve zakonske uslove.