latinica  ћирилица
09/04/2021 |  06:58 ⇒ 06:59 | Autor: SRNA

Mjestimična poledica u višim krajevima

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija se nesmetano, a jutarnji mraz prouzrokuje mjestimično poledicu posebno u višim krajevima.
Poledica (foto:zosradio.ba) -
Poledica (foto:zosradio.ba)

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje se putnički saobraćaj odvija otežano, a za teretna vozila saobraćaj je potpuno obustavljen.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, na dionici Mrakovica - Podgradci, a na dionici Kozarac - Mrakovica zbog odrona saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Na obilaznici oko Bijeljine zbog radova na održavanju puta saobraćaj se odvija naizmjenično, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova saobraćaj je obustavljen i na dionici magistralnog puta Lamovita - Ivanjska i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova najavljene su i izmjene u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Crkvina - Modriča jedan, kao i na dionici magistralnog puta Kozarac - Lamovita.

U toku su radovi na dionici magistralnog put Klašnice jedan - Gornja Vijaka jedan, zbog čega su na snazi izmjene u odvijanju saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Modriča jedan - Vukosavlje /Јakeš/ - Podnovlje - Šešlije - Јohovac - Rudanka -Doboj - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj - Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju izmijenjen je režim saobraćaja.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona preko nadvožnjaka na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn.

Na dionicima puta međuentitetska linija Ledenice - Crkvina - Modriča - Јohovac - auto-put - Prnjavor, međuentitetska linija Stanić Rijeka - Doboj -Derventa - granični prelaz Brod, međuentitetska linija Stanić Rijeka - granični prelaz Brod, međuentitetska linija Blaževac - Obudovac i međuentitetska linija Stanić Rijeka - međuentitetska linija Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je zbog radova na regionalnom putu Јezero - Šipovo, kao i na regionalnom putnom pravcu Starni Majdan - Lamovita.

Na regionalnom putu Čajniče - Miljeno u mjestu Luke, zbog klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom trakom.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Tedin Han - granica Republike Srpske/FBiH /Križ/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Obodnik.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na području FBiH zbog radova na auto-putu danas do 19.00 časova u zoni petlje "Visoko" saobraćaj se odvija dvosmjerno jednom trakom, a u zoni petlje "Podlugovi" saobraćaj u oba smjera odvija se voznim trakama, dok su preticajne trake zatvorene.

Zbog radova u tunelu "Čaklovići" na dionici Tuzla - Kalesija saobraćaj se od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Teretna vozila se tokom dana usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

u toku su radovi u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic - Јablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima, od 23.00 do 4.30, na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor - Јablanica saobraćaj je obustavljen zbog radova u tunelu "Јasen".

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona, izuzev autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar -Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Metaljka, na putu Čajniče - Pljevlja, moguć je prelazak granice u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

BiH otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.